FAQ

Veel vragen over de beste olijfolie en fleur de sel? Wij beantwoorden ze voor je, heb je nog meer vragen? Stuur ons een mail of vul het contactformulier in!

Veelgestelde vragen

Inklapbare content

Wat is het verschil tussen extra vierge olijfolie en olijfolie?

De hoogste kwaliteit olijfolie is extra vierge olijfole. Het bevat 100% alleen maar sap van olijven. De olijven worden koudgeperst. De zuurgraad van extra vierge olijfolie is minder dan 0,8%. Deze olijfoliesoort behoudt de meeste smaak en voedingsstoffen. Andere soorten olijfolie worden meer bewerkt. Hierdoor verliest het vaak smaak en voedingsstoffen. De extra vierge olijfolie is dus de beste olijfolie die er is. Bekijk onze extra vierge olijfolies!

Hoe moet ik extra vierge olijfolie bewaren?

De beste extra vierge olijfolie kan je bewaren op een koele, donkere plaats en niet in de buurt van warmtebronnen. Zorg ook dat de fles goed dicht zit. Door lucht, licht en warmte kan je olijfolie gaan oxideren en daardoor smaak verliezen.

Is extra vierge olijfolie gezond?

Extra vierge olijfolie is rijk aan gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en antioxidanten, zoals vitamine E en polyfenolen. Het kan helpen bij het verlagen van het risico op hartziekten, verbeteren van de cholesterolwaarden en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien kan het een positief effect hebben op de spijsvertering en de hersenfunctie.

Kan ik extra vierge olijfolie gebruiken om mee te koken?

Ja, je kan extra vierge olijfolie gebruiken om te koken, maar het is het beste voor matig verhitte gerechten. Bij te hoge temperaturen kan de smaak en voedingswaarde verminderen. Wil je frituren in olijfolie? Dan kan je beter een olijfolie (bijv. een geraffineerde olijfolie) kiezen met een hogere rookpunt.

Hoe proef je goede olijfolie?

Om goede olijfolie te proeven, begin je met het gieten van een beetje in een glas en verwarm het lichtjes met je hand. Ruik eraan; de beste moet fris en fruitig ruiken. Neem een slokje en laat het door je mond rollen. Let op smaken zoals fruit, bitterheid, en een lichte prikkeling in je keel. Die pittigheid is een goed teken, het wijst op verse olijven en gezonde antioxidanten. Bitterheid is ook normaal en zelfs goed, vooral bij verse olijfolie. Bekijk ons proeverij pakket en test je smaakpuppilen met de beste olijfolie!