Het fruitige karakter van de Portugese Maçanilha olijfolie

Olijfolies hebben verschillende smaken. Zo bestaan er ook olijfolies die wat fruitiger proeven. Hoe komt een olijfolie aan een fruitige smaak? En bij welke gerechten past een fruitige olijfolie? We vertellen je het met dit smaakverhaal.
Hoe krijgt een olijfolie een fruitige smaak?
Een fruitige olijfolie herken je aan een frisse, zachte smaak waarin je ook iets proeft van bijvoorbeeld groene appel, tomatenblad of citrusvrucht. De smaak wordt vooral bepaald door de olijfsoort. Maar ook het moment waarop de olijf wordt geplukt heeft invloed op de smaak. De olijven die aan het begin van het plukseizoen geoogst worden bevatten meer antioxidanten en polyfenolen. Dit zorgt voor de fruitige smaak.
De fruitige smaak van Maçanilha
De extra vierge olijfolie Maçanilha van Monterosa is een mooi voorbeeld van een fruitige olijfolie. Deze is gemaakt van de fruitige olijf Maçanilha de Tavira olijf. Aan het begin van het plukseizoen (september en oktober) worden de olijven voor deze smaak geoogst.
Lekker bij zomerse salade of gegrilde vis
Een fruitige olijfolie smaakt lekker bij een zomerse salade met geitenkaas en aardbeien. Maar ook bij gegrilde vis met citroen en dille. Of houd het lekker én simpel: dip eens een stukje vers brood in deze extra vierge olijfolie.
Wil je iets bijzonders in je keuken? Probeer dan eens de fruitige Portugese olijfolie Maçanilha. Deze is koudgeperst en 100% natuurlijk zonder toevoegingen.