Over Salmarim

Logo salmarim

Salmarim: de bloem uit de zee 

 

In 2007, bracht Jorge Raiado samen met zijn vrouw Sandra Madeira de zomer door op de zoutpannen van Sandra’s vader in Castro Marim. Het familiebedrijf hield zich voornamelijk bezig met de productie van zout. Het waren moeilijke tijden omdat de conservenindustrie aan het afnemen was door de welvaart. Zout verloor zijn waarde. Tegelijkertijd bracht diezelfde welvaart ook iets nieuws: de zoektocht naar het beste dat de natuur kan bieden. 

 

Jorge en Sandra wilden graag de zoutpannen herstellen in zijn vroegere glorie. Met een nieuwe visie en hernieuwde energie gericht op fleur de sel. Deze zoutvlokken werden vroeger veracht vanwege de kwetsbaarheid en de kleine hoeveelheid die werd verzameld.  

 

Samen met lokale ondernemers 

Salmarim werkt graag met lokale ondernemers. Goed voor de regio en het milieu. Zo is de fleur de sel piri piri bereidt met pepers van een lokale teler en groeien de citroenen voor de fleur de sel citroen, op velden rondom Castro Marim.  

Daarnaast wordt de fleur de sel naturel geleverd in een unieke kurkenverpakking. Kurk is een milieuvriendelijk product van Portugese oorsprong. Het bewaart de fleur de sel in de beste omstandigheden waardoor de oorspronkelijke kwaliteiten wordt behouden. 

 

De smaak van Salmarim 

Fleur de sel is een fijn zeezout waarvan de primaire kristallen op het oppervlak drijven en kristalliseren op de dag van de oogst, waardoor een soort wrongel ontstaat die wordt gevormd uit fijne stukjes die gemakkelijk uiteenvallen. De vorming van het zout op het oppervlak is het resultaat van de combinatie van elementen van de natuur; het water, de wind en de warmte, en moet bijna onmiddellijk worden geoogst. Fleur de sel is voornamelijk bedoeld voor gebruik aan tafel bij bereide gerechten zoals salades, geroosterd vlees, groenten en desserts. Door zijn brosheid en langzame oplossing heeft het de capaciteit om de smaken van het voedsel naar voren te brengen.  

Bekijk alle smaken van Salmarim op onze productpagina.  

 

Wil je meer weten over de geschiedenis, de producten of de verpakkingen van Salmarim? Bekijk hun website https://www.salmarim.com/